2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasarım, çoğu kez her seviyede yön bileğmaslahattiren bir dizi açılı iniş ve merdiven karınerir ve sınırlı veya sıkziya alanlarda sahaın semereli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları kararlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın düzenli çalışmasını çıkarmak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse hizmet örgülmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kadar faktörlere sargılı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının elan şiddetli bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Yangın Kapısı üs amacı insanoğluın hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Mafevkda taraf alan özellikler; yangın baplarında arsa saha beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı mürtefi olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının iz alması da zorunu kılınmıştır.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Ekseriyetle metal veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Birbunca şirket ve şirkete bu alanda hizmet veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve dirilik güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak örgüda olmalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin semtı keşik, yangın bapları çoklukla özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde mevcut insanoğluın ve öteki dallı güllüların yangın veya rastgele bir müstacel durum sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme mevla, binalması zorunlu, yapıların vazgeçilemez unsurları ortada vaziyet almaktadır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bunu tedariklemek ciğerin yaylı menteşeler kullanılması kifayetli bileğildir , kanat yüzey kayranı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseriya 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page